Koffiemachines, de records!

Koffie, je zou niet beter weten of het is er altijd al geweest. Legendes gaan terug tot de dertiende eeuw. Het zou al in de veertiende eeuw gecultiveerd kunnen zijn. Koffie drinken was in ieder geval bekend in de Sufi kloosters in Jemen in de vijftiende eeuw. Het Engelse coffee is trouwens overgenomen van het Nederlandse koffie. Net als overigens cookie van koekje is overgenomen. Dat kan geen toeval zijn. Nederland heeft overigens een grote rol gespeeld in de verspreiding van koffie. Maar daarover een andere keer.

Want koffie maken was lange tijd nog een luxe geod. Maar met intensievere cultivatie en de komst van moderen koffiezetapparaten werd het eenvoudig om grote hoeveelheden koffie te zetten. Dus wat zijn de mooiste grootste, oudste, kleinste koffiezetapparaten? Koffiemachines de records!

1. De duurste:

Een van de duurste is zeker de Javabot van The Roasting Plant in de VS. Deze machine moet de beste espresso koffie maken. Alles is helemaal uitgekiend om het lekkerste bakkie te maken.

Boontje?
2. De oudste:

De oudste espressomachine is die van de uitvinder van de espressomachine Angelo Moriondi. Helaas zijn daar nooit meer machines van gevonden. Maar deze Pavoni uit 1910 is een van de oudste bestaande.

Lijkt op iets wat op zeppelin niet zou misstaan.
3. De grootste koffiepot

Dit moet toch wel de grootste koffiepot ter wereld zijn?



4. De lekkerste filterkoffie

Volgens vele moet deze Nederlandse filterkoffiemachine de beste teer wereld zijn. Dat moet ook wel, want er worden er 452.000 per jaar van verkocht. De Moccamaster uit Amerongen.

Lekker ding hoor.
5. Lelijkste koffiemachine ter wereld

Dit moet toch wel het lelijkste koffie apparaat er wereld zijn. Gelukkig is he tmaar een concept.

Beam me up Scotty

Weten jullie nog mooie koffie apparaten met records?









0 reacties :

Een reactie posten