Lekker bakkie, poepie?

Van boter in je koffie naar poepkoffie. Dar is niet zomaar wat, want deze koffie is poepieduur. De civetkat eet naast kleine proidiertjes ook de in het wild groeiende koffiebes in de jungle van Vietnam. Die bessen worden niet verteerd maar komen er weer als uitwerpselen uit. Die bonen schijnen een extra lekkere smaak te krijgen door de behandeling van de maagsappen van deze katachtige.

De civetkat wordt dan ook gehouden om de bonen die verwerkt worden in zijn darmstelsel. Die dus geen bonengas produceren maar de duurste koffie ter wereld. Tenminste de koffie van de gevangen civetkat is al duur. Tussen de 200 en 600 dollar per kilo. Maar die van de in het wild levende civetkat is nog veel duurder. 6600 dollar per kilo.

Helaas schijnt het allemaal een hoax te zijn en is er veel meer kopi loewak in omloop dan men zegt. Daarnaast worden de civetkatten uitgebuit en is er in de tussentijd een chemisch proces uitgevonden waarmee je dezelfde smaak krijgt. Waar blijft de romantiek toch, zelfs fecaliĆ«n blijken niet te ontsnappen aan de vulgariteit van het bestaan. Koekje d'r bij?

Jong civetkatje, wat een poeperd is het toch!


0 reacties :

Een reactie posten