5 Beroemde geniale koffieverslaafden

Kom jij de dag niet door zonder sloten koffie? Gaat alles pas goed als je er al minstens 5 op hebt in de ochtend? Misschien ben jij dan wel net zo geniaal als deze koffieverslaafde beroemdheden uit heden en verleden. Ga jij ook briljante muziek maken of essays schrijven als je genoeg koffie tot je neemt?

5. Johann Sebastian Bach
Deze componist maakte zelfs een cantata over de obsessie met koffie. Onder andere omdat in die tijd in Wenen de opkomst van de koffiehuizen nog werd gezien als iets onzedigs.

Duidelijk zo gespannen als een snaar
4. Ludwig van Beethoven

Nog een componist die niet zoner koffie kon. Zijn biograaf beweerde dat hij precies 60 koffiebonen per kopje nam.

Hier had Ludwig duidelijk nog niet zijn koffie gehad

3. Benjamin Franklin

Een van de grondleggers van de Verenigde Staten. Onder andere door zijn bijdrage aan de Grondwet en zijn drukpers. Hij verhandelde ook zijn eigen koffiebonen.

Benjamin denkt na over of hij nog een bakkie leut neemt

2. Voltaire

De beroemde vrijdenkende filosoof die net als Franklin een groot aandeel had in het verspreiden van gedachten over vrijheid van religie en meningsuiting dronk tussen de 40 en 50 koppen per dag.

Starbucks was toen nog niet zo gezellig ingericht
1. Napoleon

De beroemde keizer en veldheer was een liefhebber van koffie. Op zijn sterfbed vroeg hij om koffie en bij zijn lijkschouwing bleek er koffieprut in zijn maag te zitten.

Waar is mijn koffie?
Dus neem nog maar een goede bak met espresso, cappuccino, latte macchiato, of gewoon zwart met wat je erin doet en laat die ingevingen tot je komen. Misschien onderneem je nog een winterexpeditie naar Rusland of zoiets...




0 reacties :

Een reactie posten